top of page
Zonnepanelen plaatsen Geel | Project 4 You

Zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen Geel | Project 4 You

Bespaar op je huidige energiekost

Project 4 You denkt met je mee en realiseert Solar Relax-projecten voor particulieren en bedrijven. Investeren in zonnepanelen was nog nooit zo gemakkelijk!

Je energiekosten meteen verlagen met zonnepanelen zonder een grote hap uit je budget is zeker mogelijk.

 

Als eerste stap berekenen de Project 4 You Consultants het aantal nodige zonnepanelen en de verwachte energieopbrengst.

Meer info (over de 2 formules)

 • INSTALLATIE
  Technische controle: wat en waarom? Dit betekent simpelweg dat ons technisch team jouw type dak en elektrische installatie analyseert. Op basis van die gegevens kunnen wij dan de ideale installatie voor jouw situatie aanbieden. Zijn er extra kosten bij aankoop zonnepanelen? Als je kiest voor Earth Assistance, ben je gedekt voor reparaties, vervangtoestellen of reinigingen. Een volledige service op jouw maat. Indien je dak redelijk hoog is kan het zijn dat je een hoogtewerker moet inschakelen. Daarnaast is het ook mogelijk dat je een nieuwe aardingspin nodig hebt. Dit gebeurt enkel wanneer je aardlus meer weerstand heeft dan 30 Ω. Geen zorgen, ons technisch team staat je hier in bij. Zonnepanelen installeren: hoe lang duurt dat? Dit hangt af van het aantal te plaatsen zonnepanelen. Een gemiddelde residentiële installatie is op minder dan een dag tijd geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Zo kan je meteen genieten van je groene stroom. Bij uitzonderlijke situaties kan dit iets langer duren. Wij verwittigen je op voorhand zodat je je geen zorgen hoeft te maken.
 • ZONNE-ENERGIE
  Hoe voordelig is zonne-energie? Zonne-energie is en blijft enorm voordelig. Zelfs na de afschaffing van de premies in 2015 is het een uiterst rendabele investering. Omdat het rendement van zonnepanelen vandaag de dag zo hoog ligt, besloot de overheid om alle subsidies te schrappen. Maar niet getreurd! Hier zijn nog enkele redenen waarom zonnepanelen zo een goede investering zijn: Korte terugverdientijd: 10 jaar. De rest van de jaren zijn pure winst! Energiefactuur is veel goedkoper. Installatie gebeurt 100% door ons en is reeds inbegrepen in de prijs. Goed voor het milieu. Zonnepanelen zijn voor 90% recycleerbaar! Zonnepanelen zijn nog nooit zo goedkoop geweest als nu. Schaduw op zonnepanelen, kan dat kwaad? De schaduw van bomen, schouwen of andere gebouwen doet de opbrengst van de zonnepanelen aanzienlijk dalen. Omdat zonnepanelen standaard in serie geschakeld zijn, verliest de hele installatie aan opbrengst. Uiteraard zijn hier oplossingen voor zodat je installatie optimaal zou renderen. Wat is het rendement van zonnepanelen? De zonnepanelen in ons assortiment hebben een rendement van ongeveer 95%. Wat is een omvormer voor zonnepanelen? Een omvormer is een apparaat dat de gelijkstroom (die door je zonnepanelen wordt geproduceerd) omzet naar wisselstroom (zoals je die normaal binnen krijgt van je energieleverancier). Kortom, een onmiskenbaar onderdeel van je zonnepaneleninstallatie! Werken zonnepanelen ook als de zon niet schijnt? Ja, zonnepanelen wekken ook elektriciteit op wanneer het bewolkt is. Het klinkt misschien moeilijk te geloven, maar ook in België zijn zonnepanelen rendabel. Natuurlijk wekken ze wel meer elektriciteit op als ze direct zonlicht krijgen. Zo ga je gemiddeld meer energie opwekken in de zomer dan in de winter. Wattpiek, wat is dat nu? Wattpiek of Wp is het maximale vermogen dat je zonnepanelen kunnen bereiken onder normale omstandigheden (bv. niet tijdens donkere winters). Een gemiddeld zonnepaneel van 1 m² gaat ongeveer een vermogen bezitten tussen100 en de 200 wattpiek. Dit wordt niet constant bereikt gezien de productie van energie afhangt van verschillende factoren zoals de oriëntatie van je zonnepanelen (bv. richting het zuid-westen), de hoeveelheid zon die ze krijgen, …
 • ZONNEPANELEN
  Wat is het prosumententarief? Het prosumententarief is een bedrag dat je sinds 2015 als eigenaar van zonnepanelen in Vlaanderen betaalt voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit zijn de kosten van je bijkomend energieverbruik indien je zonnepanelen niet genoeg energie hebben opgewekt. De kost wordt berekend op basis van je omvormer. Het bedrag kan variëren bij verschillende netbeheerders en is dus sterk afhankelijk van waar je woont. Hoeveel kost de keuring van mijn installatie? Voor de keuring hoef je niets extra te betalen, deze kost zit al in de prijs van je installatie. Heb ik recht op een premie? Er worden geen premies meer gegeven aan eigenaars van zonnepanelen wiens installaties na juni 2015 werden geplaatst. Dit komt omdat zonnepanelen worden gezien als een investering met voldoende rendement. Zo worden er ook nog amper groenestroomcertificaten uitgegeven. Echter blijft de investering het waard. Zo is het niet alleen zeer voordelig voor uw portefeuille, maar ook voor Moeder Natuur! Zijn zonnepanelen goed voor het milieu? Zeker en vast! Zonnepanelen zijn allereerst voor 90% recycleerbaar. Dus zelfs in de productie en afbraak van zonnepanelen wordt er amper vervuild! Ze maken gebruik van een natuurlijke en onuitputbare bron van energie die immer aanwezig is. Fotovoltaïsche zonnepanelen zetten licht en energie gestraald van de zon om in elektriciteit door gebruik te maken van zonnecellen. Zonnenstralen for the win! Geen fossiele brandstoffen die voor enorm veel vervuiling zorgen (kijk naar verbranding, transport, gewinning, …) Bovendien zit de recyclage-kost reeds verwerkt in de aankoop/huur van je panelen. Je hoeft daar dus niets extra voor te betalen achteraf! Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Dat hangt volledig af van jouw verbruik, type dak, de dakdekking en de oriëntatie van je dak.Kortom, van een hele hoop factoren. Wil je te weten komen hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Vraag onze P4Y consultants voor een offerte op maat. Zij kunnen je helpen om te zien welke formule het best bij jou past. Onze professionals staan voor je klaar! Moeten zonnepanelen naar het zuiden staan? Je zonnepanelen renderen het best wanneer ze naar de zuidkant zijn gericht. Echter kunnen ze tegenwoordig ook goed renderen indien ze naar het oosten of het westen staan. Maar het principe geldt; hoe zuidelijker hoe beter. Zonnepanelen worden nooit naar het noorden gericht vermits dit een slecht rendement oplevert.
 • FORMULE 1: ZONNEPANELEN KOPEN
  Waarom zonnepanelen kopen? Als je zonnepanelen koopt dan geniet je tegenwoordig van een korte terugverdientijd. Jouw eigen installatie komt met enkele verantwoordelijkheden: verzekering, schoonmaak, etc… Wil je volledig zorgeloos genieten van je installatie? Dat kan! Met onze full service Earth Assistence jverzekering, hoef je je nergens zorgen over te maken. Vandaag kopen of nog even wachten? De technologie van zonnepanelen staat elke dag weer verder. Maar tegenwoordig maakt de kwaliteit, de levensduur en het rendement van de panelen het de moeite waard. Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen? Dit hangt af van een reeks van factoren, maar gemiddeld gezien duurt het minder dan 10 jaar voor je jouw zonnepanelen hebt terugverdiend. Niet slecht, toch?
 • FORMULE 2: ZONNEPANELEN HUREN
  Waarom zonnepanelen huren? Het huren van zonnepanelen biedt een hoop voordelen. Zo hoef je geen investering te doen voor een zonnepaneleninstallatie en kan je toch genieten van groene stroom. Het kost je dan ook maandelijks veel minder, vermits je huurkosten nu eenmaal lager liggen dan wat je vandaag betaalt voor elektriciteit. Handig, toch? Wat als ik verhuis? Geen probleem. We kijken eerst of de nieuwe eigenaar de zonnepanelen wil overnemen. Zo niet, kunnen we de installatie verwijderen of herinstalleren in je nieuwe woonst. Let wel even op: hier worden extra kosten op aangerekend. Kan ik mijn contract zomaar opzeggen? Ja, je kan jouw contract op elk moment opzeggen. Voor de eerste 20 jaar vragen we een vergoeding voor de afbraak van de installatie en de eerste 10 jaar betaal je ook een schadevergoeding. De installatie zelf is echter volledig gratis. Kan ik nog van energieleverancier veranderen? Ja, je blijft aangesloten bij je huidige energieleverancier en je kan op elk moment van energieleverancier veranderen. Zo bepaal jij de juiste prijs voor je restverbruik van je zonnepanelen. Wil je ook besparen op je restverbruik? Dat kan heel eenvoudig via de gratis service van Oscar. Vraag ernaar voor meer info.
bottom of page